Home_Affairs_Department.svg

葵青民政事務處

致各位運動健將:

奔跑吧,運動人!

Hi,您好!我喺葵青民政事務專員Alan Lo。超級馬拉松喺香港係新興運動,比賽水平亦越黎越高,參加者除了要有強健的體魄,更要有「Never Give Up」的意志!9月25/26日,葵青民政處將聯同香港超級馬拉松協會舉辦全港首個超馬場地賽及6人隊制賽,鼓勵社區積極參與運動,投入健康生活。這場比賽對所有人都係新嘗試,但秉承「Never Give Up」的精神下,我哋最終成功獲得多方支持,首場賽前講座亦喺7月順利舉行(重要日子呢度有得睇)。

今次超馬比賽約有 20 多名海外精英選手參加,除咗讓大家互相砌磋外,我哋更希望證明普通如葵涌運動場的場地,只要有好的軟件加上創新思維,亦可以舉辦高水準的比賽!

相信身為備受愛戴的運動健將的您,充分明白做運動嘅好處,亦樂意向人推廣健康生活。我誠意邀請您參加今次比賽,同我哋一齊為推廣運動文化、為「Never Give Up」的精神奔跑!而家就立即上http://www.ultramarathon.hk/2015hkum100km/ 報名啦!歡迎致電 2494 4531 或電郵至 kwok_pui_wong@had.gov.hk 向我哋了解更多。9月25、26日到時見!

(歡迎轉載及分享此信)

Alan Lo
葵青民政事務專員羅應祺